DIŞ POLİTİKA

Suriye’de Türkiye Karşıtı Kirli İttifak
Türkiye’ye karşı cephe alan Suudi Arabistan-BAE-Mısır üçlüsü Suriye politikasını değiştirerek, Şam yönetimiyle diplomatik ilişki kurmayı, silahlı grupları örgütleyerek bunları tek bir cephe halinde Türkiye’ye karşı harekete geçirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin Koronavirüs ile Mücadelesi
Türkiye sahip olduğu görece avantajlar nedeniyle birçok bölge ülkesinin düştüğü hatalara düşmeden zorlu mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyor.
-
Azerbaycan-İran İlişkilerinde Türkiye Faktörü
Bakü yönetimi Azerbaycan-Türkiye-İran ve Azerbaycan-Rusya-İran ekseninde üçlü bölgesel iş birliğinin geliştirilmesi açısından kilit öneme sahiptir.
-
Yaklaşan ABD Başkanlık Seçimleri ve ABD-İran İlişkilerinin Geleceği
Geçtiğimiz ay yapılan bazı anketler Joe Biden'in başkanlık yarışında Donald Trump'tan daha popüler olduğunu gösterdi.
-
Koronavirüs Salgınının Bölgesel ve Küresel Etkileri
Tarihteki birçok kırılma noktasına baktığımızda koronavirüs salgının yalnızca var olan süreçleri hızlandırmasına neden olacağı öngörülebilir.
-
Irak’ta Artan Saldırılar ve ABD’nin Operasyon Hazırlığı
Tahran yönetiminin dikkate almadığı tek değişken Trump’ın koronavirüs salgını öncesi koşullarda İran’la bir savaş başlatmak istemediği varsayımıdır.
-
Rusya’da Sistem, Yapı ve Putin’in İktidarı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 15 Ocak 2020’de Rusya Anayasası’nda düzenleme yapılması teklifinde bulunması ülkede yeni bir sistem tartışması başlattı.
-
ABD’nin Irak’taki Artan Askerî Hareketliliği
İran’dan gelebilecek güvenlik tehdidi ABD’yi Irak’taki askerî üslerinin savunmasını güçlendirmeye zorluyor.
-
İran’ın Pakistan ve Hindistan İlişkilerindeki Değişim
Hem Pakistan’ın hem de Hindistan’ın ABD ile ilişkileri her iki ülkenin İran ile ilişkilerindeki sınırları ve beklentileri belirlemektedir.
-
Geride Bıraktığımız 1398 Yılında İran Dış Politikası
1398 yılı, İran dış politikası açısından Tahran-Washington gerginliğiyle başlayıp bu gerginliğin pek çok sahada İran’ın dış politika tasarruflarına yansıdığı bir yıl oldu.