GÖRÜŞ

Fatimiyyun Tugayı’nın Yeni Savaş Alanı Afganistan mı Olacak?
Suriye’de birbiriyle savaşmış iki silahlı örgüt DEAŞ ile Fatimiyyun Tugayları'nın Afganistan'da son günlerde gündeme gelmesi, ülkenin mezhep eksenli savaşların yeni adresi olacağı endişelerine yol açıyor.

İran’ın Terörle Mücadele Stratejisinde Ana Dinamikler ve Sonuçları
İran’ın terör örgütlerinin tümüne yönelik olarak aynı stratejik hamleleri uygulaması, terörizme sebep olan farklı etkenlerin net bir biçimde analiz edilmesini engellemektedir.
-
Meclisin Seçim Kanunu Değiştirme Girişimi Ne Anlama Geliyor?
Seçim Yasası’ndaki değişiklikler, AKK tarafından onaylanırsa subjektif yorumlara açık olan İran’daki siyasal haklardan yararlanma kıstaslarında bazı şartların yerini daha somut şartnameler alacaktır.
-
Mustafa Kazımi Dönemi: Milisler, İran ve ABD’nin Sürece Bakışını Anlamak
ABD ve İran'ın birbiriyle çatışan beklentileri ve İran yanlısı milis grupların Kazımi’ye güvenmedikleri gerçeği ilerleyen süreçte Kazımi’nin önünde ciddi engeller olarak duruyor.
-
Irak’ta Yeni Dönem: Kazımi Hükûmeti
Yeni dönemde de ABD-İran gerginliği Irak siyasetinde rol oynamaya devam edecek ve bu gerilimin seyri Irak’ı da doğrudan etkileyecektir.
-
İran-ABD Gerilimi Bağlamında İran’ın Askeri Teknoloji Hamlesi
Tahran bir yandan zayıf noktası olan Körfez’deki hava savunma altyapısını geliştirirken diğer yandan da taarruz kabiliyetini artırmak amacıyla bir askerî teknoloji hamlesi yürütüyor.
-
Koronavirüs Salgını İran’da Siyasi Süreçleri Nasıl Etkiledi?
İran’da koronavirüs salgını meclisin savaş durumunda dahi ara vermediği yasama faaliyetlerini geçici bir süre askıya almasına ve Devrim Rehberi'nin bazı programlarının iptaline neden olmuştur.
-
İran’da Koronavirüs Gölgesinde Tarım ve Gıda Sektörü
İran’ın gıda ihtiyacını sağlayan ve petrol-dışı ihracatın kayda değer kısmını oluşturan tarım ve gıda sektörü koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli problemlerle karşı karşıya.
-
ABD İran'a Yaptırım İçin Çekildiği Anlaşmadan Medet Umuyor
ABD’nin İran’a 2015 yılından beri uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasını önlemeye ilişkin çabasında kararlı olduğu görülüyor.
-
Haşdi Şabi: Bölünme Süreci, Sonrası ve Olasılıklar
Türbe Milislerinin bugüne kadar almış olduğu askerî-siyasi konumlanmanın ve ayrılış sürecinin Ayetullah Ali Sistani’nin vizyonunu yansıtmış olduğu görülmektedir.